Engelse versie Deense versie
Header afdeksysteem

Sleufsilo afdeksysteem

Al meer dan 11 jaar ervaring in het ruwvoer afdekken.

Naast sleufsilo elementen levert Kornet Beton Balk BV ook andere toepassingen aan de agrarische markt. Vanuit de ervaring en expertise binnen Kornet Beton Balk BV is een nieuw sleufsilo afdeksysteem ontwikkeld. Het sleufsilo afdeksysteem zorgt voor een snelle, efficiënte en nagenoeg lucht- en water dichte afdichting van uw ruwvoer.

Het sleufsilo afdeksysteem bestaat uit een speciaal ontworpen sleufsilo afdekkleed en een sleufsilo afdekmachine. Over de gehele lengte van het sleufsiloafdekkleed zijn slurven aangebracht, deze slurven worden gevuld met (zout)water. Hierdoor wordt het kleed strak over uw ruwvoer gespannen. Het kleed is snel en simpel af te rollen over de kuil. Door de machine in combinatie met de hydrauliek van uw verreiker of tractor met voorlader. Dit is alles wat u hoeft te doen!

De KCS afdekmachine is nu ook HYDRAULISCH VERRIJDBAAR over de sleufsilo wanden!

Het ontwerp van het sleufsilo afdekkleed is afgestemd op de verbetering van de kwaliteit van het ruwvoer, arbeidsbesparing en de gebruiksvriendelijkheid voor de boer. De verwachte levensduur van het afdekkleed is 10 tot 15 jaar.

De kwaliteit van het ruwvoer is ook afhankelijk van de wijze van afdekken. Het sleufsilo afdeksysteem zorgt ervoor dat het kleed bijna vacuüm over het ruwvoer heen ligt. Doordat er zo goed als geen lucht en (hemel)water tussen het kleed en uw ruwvoer kan komen, beperkt het sleufsilo kleed het verlies van het ruwvoer tot een minimum.

Uit 11 jaar lange ervaring blijkt dat door het elastische zware 1,7 kg./m2 (kraaien bestendige) afdekkleed voor een optimaal en een snelle luchtdichte afdichting met een optimale water afvoer, ervoor zorgt dat de conservering optimaal verloopt van uw ruwvoer. Mede doordat in een veel kortere tijd het gras conserveert, er veel meer suikers in het ruwvoer achter blijven, en minder broei gevoelig wordt.

Meer informatie over het Kornet Beton sleufsilos afdeksysteem?
Wilt u meer informatie over onze voersystemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Inkuilen, tussentijds inkuilen, en uitkuilen onder het afdekkleed (lasagne inkuilen)

Afdeksysteem nu ook volledig hydraulisch bedienbaar werkt snel recht en doeltreffend.
 
 
Hier zit de mais weer 100% strak afgesloten onder het afdekkleed.
 
Hier zie de mais weer in de silo, de zware water slurf met een stretcht afdekkleed eraan zorgt voor een optimale afdichting aan de zijkant met een extra flap voor optimale afwatering.
 
Afdekkleed weer afgerold en het afdekkleed ligt er weer strak gestresched over het ruwvoer.
 
Laatste vulling sleufsilo ± 1 meter boven de sleufsilo rand afdekkleed optimale strak over uw product en op een perfecte afwatering, zodat uw ruwvoer 100% beschermt blijft.
 
Het graskuil afdekken maakt nu blije gezichten zelf de boerin kan nu een graskuil afdekken.
 
Afdekkleed automatisch verwijdert, nu 400 ton perspulp over de mais.
 
Afdekkleed wordt verwijdert voor de perspulp.
 
Afsluiting sleufsilo met achterwand.
 
Waterreservoirs met zoutwater opslag

Tussentijd (lasagne) inkuilen

Doordat de waterslurven (± 105 kg. per strekkende meter) als een wig tussen het ruwvoer en de silomuur perst/drukt, krijgt men een perfecte afdichting, zo mede doordat de zware waterslurven, het elastisch afdekkleed naar beneden trek, zodat het afdekkleed strak als een elastiek over uw ruwvoer heen zit. Het afdekkleed is kraaien bestendig en heeft dezelfde eigenschappen als krimpfolie.

Sleufsilo afdeksysteem

Als men het afdekkleed verwijderd met het tussentijdse inkuilen, komt de zoete geur u tegemoet, men trekt het elastisch afdekkleed met de hydraulisch aangedreven machine in 1 keer van het ruwvoer product. Dit wordt mogelijk gemaakt, doordat er in de lengte richting gewapende treklinten in het afdekkleed zitten, zodat het afdekkleed niet kapot of poreus kan worden getrokken.

 

De veehouder maakt de graskuil open voor een volgende laag product, gaat volledig automatisch en perfect recht op de rol, door een vaste referentie op de sleufsilowand.
Afdekkleed oprollen met oprolhaspel achter de trekker.
 
Ook deze grasbult wordt zo meteen weer perfect afgedicht.
 
Het uitkuilen / voer proces
 
Het belangrijkste is maak uw sleufsilo nooit te breed in verhouding tot de koeien. Advies is een voersnelheid van 1,5 tot 2 meter per week. Door de elastisch eigenschap van het afdekkleed ligt dat strak tegen uw ruwvoer aan, zodat het afdekkleed niet kan bewegen, en er nagenoeg geen zuurstof onder het afdekkleed kan komen, wat ook broei remmend werkt. Door de extra “flap” aan de zijslurven wordt het hemelwater 100% gestuurd buiten de sleufsilo muren, zodat de zijkanten perfect droog en schoon van schimmels blijven.
Kuilbult net open mooi van vers schimmel vrij product.
 

Ook bij concurrent sleufsilo werkt het afdeksysteem perfect mits men met grondwallen werkt i.v.m. de luchtdichtheid vanaf de zijkanten.
 
De perspulp komt in optimale condities onder het afdekkleed vandaan, wat bedient wordt door een volledig hydraulisch afdeksysteem.