Engelse versie Deense versie

Sleufsilo afdeksysteem

Naast sleufsilo elementen levert Kornet Beton Balk BV ook andere toepassingen aan de agrarische markt. Vanuit de ervaring en expertise binnen Kornet Beton Balk BV is een nieuw sleufsilo afdeksysteem ontwikkeld. Het sleufsilo afdeksysteem zorgt voor een snelle, efficiënte en nagenoeg lucht- en water dichte afdichting van uw ruwvoer.

Het sleufsilo afdeksysteem bestaat uit een speciaal ontworpen sleufsilo afdekkleed en een sleufsilo afdekmachine. Over de gehele lengte van het sleufsiloafdekkleed zijn slurven aangebracht, deze slurven worden gevuld met (zout)water. Hierdoor wordt het kleed strak over uw ruwvoer gespannen. Het kleed is snel en simpel af te rollen over de kuil. Door de machine in combinatie met de hydrauliek van uw verreiker of tractor met voorlader. Dit is alles wat u hoeft te doen!

De KCS afdekmachine is nu ook HYDRAULISCH VERRIJDBAAR over de sleufsilo wanden!

Het ontwerp van het sleufsilo afdekkleed is afgestemd op de verbetering van de kwaliteit van het ruwvoer, arbeidsbesparing en de gebruiksvriendelijkheid voor de boer. De verwachte levensduur van het afdekkleed is 10 tot 15 jaar.

De kwaliteit van het ruwvoer is ook afhankelijk van de wijze van afdekken. Het sleufsilo afdeksysteem zorgt ervoor dat het kleed bijna vacuüm over het ruwvoer heen ligt. Doordat er zo goed als geen lucht en (hemel)water tussen het kleed en uw ruwvoer kan komen, beperkt het sleufsilo kleed het verlies van de kuilinhoud tot een minimum.

Uit onderzoek blijkt dat door de luchtdichte afdichting en de stabielere temperatuur de conservering van het ruwvoer onder optimale condities kan verlopen. De percentages droge stof nemen toe ten opzichte van traditioneel afdekken, de verliezen nemen af en hierdoor wordt de kuil smakelijker.

Meer informatie over het Kornet Beton sleufsilos afdeksysteem?
Wilt u meer informatie over onze voersystemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Tussentijds inkuilen, onder het afdekkleed tijdens het lasagne inkuilen

Sleufsilo afdeksysteem
 Sleufsilo afdeksysteem
 Sleufsilo afdeksysteem
Sleufsilo afdeksysteem

 

 

Het is zeer belangrijk dat tijdens het lasagne inkuilen de zijkanten goed afsluiten zodat er géén zuurstof meer kan binnendringen tijdens de conservering.
Doordat ons gepatenteerde afdekkleed over stretch beschikt bewerkstelligt u ten allen tijde een perfect strakke afsluiting.

.

.

.

.

.

Zorg tevens voor een goede afsluiting aan de achterzijde, vooral als deze richting het westen/noordwesten gelegen is.