Engelse versie Deense versie
Header sleufsilos

Sleufsilos van Kornet Beton Balk BV

sleufsilos De unieke Kornet Beton sleufsilos zijn inmiddels al meer dan 15 jaar een aanwinst voor ieder melkveebedrijf! De reeds bekende speciale constructie zorgt voor uiterst solide en stabiele sleufsilowanden, welke bestand zijn tegen een hogere druk dan de meeste sleufsilowanden (met name ten opzichte van de L- en T-elementen). De kracht en de druk in de sleufsilos is beter verdeeld en de wanden kunnen niet gaan wijken. Onze wanden kunnen een aslast verdragen van maar liefst 20 ton tot een drogestof percentage van 25% !

Dit wordt mogelijk gemaakt door de zware dubbele bewapening Ø8-Ø10 Komokeur FeB 500 HKN, alsmede door onze betonkwaliteit. Wij gebruiken de aanbevolen maximale sterkte van C55/67. Een hogere sterkte wordt afgeraden vanwege het feit dat er bij hogere sterktes (zoals C60/75) het beton niet meer elastisch genoeg is waardoor er vorstschade kan ontstaan! Breuk tijdens vorst: Wanneer de grondwal met het opgevangen water van het afdekkleed bevriest en vervolgens heftig uitzet.

Wij geven tot 20 jaar breukgarantie op onze sleufsilowanden! (bij niet mechanische schade).

 

De Sleufsilos
Onze beton elementen voor de sleufsilos beschikken over een optimale zuurgraad bescherming en zijn dus geschikt voor het gebruik in een sterk agressieve chemische omgeving (Milieuklasse XA3). Door onze speciale productie systeem kan er geen zuur en water indringen. Onze silo-elementen zijn gegarandeerd vloeistofdicht!

 

De Sleufsilowanden
sleufsilos
De stabiele en zware stalen spanten, alsmede de grondwal die tussen de sleufsilowanden tot bovenaan gevuld wordt, zorgen ervoor dat u veilig kunt werken. Tevens creëert u met een wieldruk van 50 cm breed een optimale cm² druk op uw rijkuil zodat u strak en optimaal dicht kunt inkuilen ongeacht hoe de structuur van uw gras of mais ook is, tot maar liefst een drogestof percentage van 25% !!!

Doordat de wanden van de sleufsilos worden afgekit met een speciale hoogwaardige, elastische en zuurbestendige kit (zelf bij strenge vorst), alsmede door de grondwal tegen een enkele wand aan of tussen de dubbele wanden in, is de sleufsilo gegarandeerd luchtdicht! Door dit speciale systeem geven de wanden optimale koelte tijdens warme zomers aan uw gevoelige product.

U kan uw afdekplastic of overflap (afdeksysteem) optimaal behartigen op de perfecte werkhoogte van 2/3 meter. Hierdoor is uw opslag van ruwvoer optimaal beschermd tegen stormschade en afgedicht tegen indringing van zuurstof. Dit alles tezamen zorgt voor een snelle en optimale conservering van uw ruwvoer dat zal leiden naar een perfecte kuil analyse en dat die waarden in de praktijk ook daadwerkelijk gevoerd worden aan uw kostbare melkvee!

 

Meer informatie over de Kornet Beton sleufsilos?
Wilt u meer informatie over onze sleufsilos of voersystemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

sleufsilos
Kornet Beton Balk kan ook sleufsilowanden plaatsen op bestaande beton of asfalt vloeren.
 
Sleufsilos
Sleufsilo in aanbouw in Denemarken riool/drainsysteem.
 
Wateropslag in aanbouw.
 
Sleufsilos
Ondergrond klaar maken (in Denemarken).
sleufsilos
Er wordt in de sleufsilo tussen de wanden een nieuwe betonnen of asfalt vloer gestort.
 

Voor een optimale afwatering gebruiken wordt er een enkelzijdig doorvoer systeem vanuit de sleufsilo’s gebruikt dat daarna in een opvangsysteem gescheiden wordt van regenwater en perssappen. Het grote voordeel hiervan is dat het systeem goedkoper is maar vooral ook gebruiksvriendelijk. Men voert al het water door 1 dikke doorvoerbuis zodat die nooit verstopt raakt en altijd schoon blijft. Hierdoor trekt het  géén ongedierte aan dat zich graag in de resten van perssappen bevindt en tijdens de zomerdagen een enorme stank met zich meebrengt.

De afvoeren waar u niet gebruik van wenst te maken zijn eenvoudig af te dichten d.m.v. een flexibele inwendige afdichtingsdeksel.

 
Sleufsilos
 
Afwatersysteem sleufsilo met klinkers.
 

.

Meer informatie en foto’s over de Sleufsilos van Kornet Beton Balk BV