Engelse versie Deense versie
Header afdeksysteem

Voeren met het sleufsilo afdeksysteem

Het uitkuilen gaat simpel en snel en kan door één persoon gedaan worden. U hoeft niet eerst banden en grindslurven te verwijderen en de bult te ontbloten. U plaatst de afdekmachine éénmalig, bij de start van het voeren uit een bepaalde silo, op de sleufsilo. Bij iedere volgende keer dat u gaat voeren hoeft u de afdekmachine alleen maar aan te koppelen, aan uw tractor met frontlader, shovel of verreiker. De machine rolt de door u gewenste aantal meters kleed op, u bepaalt zelf hoeveel ruwvoer er vrij komt te liggen. Dan koppelt u de machine los. Dit alles neemt slechts enkele minuten in beslag. De afdekmachine blijft op de silo staan zolang u voert uit de silo.

Vooral met zware weeromstandigheden als sneeuw of wind, is het afdeksysteem gemakkelijk. Met het afdeksysteem rolt u het kleed ondanks de sneeuw nog gemakkelijk op, dit bleek ook in de winter van 2009/2010. Op deze manier bent u er altijd zeker van dat u kunt voeren.

Omdat de machine met de rol en het kleed boven het ruwvoer blijven staan, werkt u als het ware achter een “scherm”. Uw vrijliggende ruwvoer blijft hierdoor aanzienlijk droger, dit biedt u voordelen als u op gewicht voert.

Een overstortsysteem op hoogte zorgt in alle gevallen voor een goede en gelijkmatige vulling van de slurven. Hierdoor de blijven de slurven altijd goed gevuld met de juiste hoeveelheid (zout)water.

Voeren met het sleufsilo afdeksysteem 

Voeren met het sleufsilo afdeksysteemVoeren met het sleufsilo afdeksysteem